Lokal mat i sentrum

Mat i sentrum.
Mat i sentrum. (Foto: Øystein Moi / Bondelaget)

Stor matfestival på Torvet i Kristiansand lørdag 31. august.

Lørdag 31. august arrangeres «Mat i sentrum» på Torvet. Kl. 10.00–15.30 kan du smake og kjøpe god lokal mat. Det blir underholdning, egen kokkeskole for barn og Bondens marked.

Program

Mat i sentrum i Kristiansand byr på blant annet salgsboder fra Bondens marked, mattelt, eget potettelt og egen kokkeskole for barn.

10.00: Matgate, Bondens Marked, utstillere og mattelt åpner.
11.00: Barnas kokkeskole – her kan barn lære å lage pølse og lompe. Kokkeskolen holder åpent hele dagen.
11.30: Gratis is til barna.
12.00: Artister fra UKM opptrer på scenen.
12.30: Barnas kokkeskole.
13.00: Gratis is til barna.
14.00: Artister fra UKM opptrer.
14.30: Barnas kokkeskole.
15.30: Mat i Sentrum 2019 avsluttes.

Mer informasjon finner du på nettsiden til Kristiansand kommune.

Samarbeidsarrangement

Mat i sentrum er et samarbeidsprosjekt mellom Landbrukets dag / Naturligvis, Fylkesmannen i Agder, Vest-Agder fylkeskommune, bondelagene i Agder og Kristiansand kommune.

– Målet med Mat i sentrum er å synliggjøre matproduksjon nær Kristiansand og i Agder. Vi gleder oss til å vise fram lokal mat, urbant og økologisk dyrking samt pallekarmdyrking og parsellhager, sier komitémedlem Ann Elin Teksdal, rådgiver i parkvesenet i Kristiansand kommune.

– Matfestivalen er et ledd i urbant landbruk, og vi ønsker at landbruk skal bli mer synlig i bybildet. Vi håper også at matfestivalen vil inspirere innbyggere til å velge lokale råvarer, sier komitémedlem Ole Magne Omdal, rådgiver i landbruksavdelingen hos Fylkesmannen.

Kontaktpersoner