Flott jubileumsfeiring for utvalgt kulturlandskap Vest-Lista

Åpning av tursykkelruten Vita Velo på Lista fyr ved fylkesordfører Terje Damman, ordfører Arnt Abrahamsen og Erling Jonassen fra Statens vegvesen.
Åpning av tursykkelruten Vita Velo på Lista fyr ved fylkesordfører Terje Damman, ordfører Arnt Abrahamsen og Erling Jonassen fra Statens vegvesen. (Foto: Ellen Synnøve Eskeland / Fylkesmannen i Agder)

10 år med utvalgt kulturlandskap, utviding av området og ny tursykkelrute ble markert i sommer.

16. juni feiret vi utvalgt kulturlandskap (UKL) på Vest-Lista. Vi feiret både 10-årsjubileet og utvidelsen av UKL-området. I tillegg markerte vi åpningen av tursykkelruten Vita Velo som går gjennom hele UKL-området, fra Lista fyr i sør til Varnes fyr i nord. Og det var 10-årsjubileum for Lista museum på Nordberg Fort.

Og hvilken feiring det ble! Konserter, taler, sykkeltur, aktiviteter for barn – det var arrangementer rundt i det storslagne UKL-landskapet. Publikum ble invitert til å sykle mellom de ulike arrangementene. Det startet med snorklipping på Lista fyr om formiddagen og fortsatte med hovedarrangement på Nordberg fort. Det var konsertpauser i Verevågen og i Jøllestø. Dagen ble avsluttet med en magisk konsertopplevelse på Varnes fyr.