Søknad om utfylling i sjø - Stokmarknes havn - Hadsel kommune

Høringsfrist:
21. august 2020 23.59

Hotell Richard With AS har søkt Fylkesmannen om tillatelse til tiltak i sjø i forbindelse med etablering av et nytt hotell på Stokmarknes i Hadsel kommune. Virksomheten planlegger å fylle ut i sjø for å innvinne landarealer for parkeringsplasser.

Publisert 01.07.2020

Om tiltaket

Det søkes om å fylle ut omtrent 20000 kubikkmeter sprengstein over et areal på omtrent 2500 kvadratmeter sjøbunn. Tiltaket ønskes gjennomført i 2020.

Forurensning

Det har blitt tatt prøver av sjøbunnen fra 2 stasjoner i tiltaksområdet. Analyseresultatene har påvist moderat til dårlig miljøtilstand for flere polysykliske aromatiske hydrokarboner (PAHer) i begge prøvestasjoner. I den første prøvestasjonen, fra området der det skal fylles ut, er det påvist svært dårlig miljøtilstand for antracen (også en type PAH). Det er i tillegg påvist moderat miljøtilstand for bunnstoffet tributyltinn (TBT) i den første prøvestasjonen, og dårlig miljøtilstand i for TBT i den andre stasjonen, der det planlegges kaiutvidelse med peling.

Natur- og kulturverdier

Det er registrert fuglearter av stor og særlig stor forvaltningsinteresse omtrent 100-180 meter fra tiltaksområdet (teist, havelle, gulnebblom, sjøorre, ærfugl, skjærpiplerke og alke). Det er også registrert skrukkesekkdyr i området.

Det er ikke registrert fiskeriinteresser i eller ved utfyllingsområdet.

Forholdet til plan

Reguleringsplan SM66 Hotell Richard With ble vedtatt i Hadsel kommunestyre 07.05.2020. I planbestemmelse 5.1.ii er det tatt inn ren rekkefølgebestemmelse om at det kan ikke gis igangsettingstillatelse til utfylling og tiltak i sjø før det foreligger tillatelse etter forurensningsloven fra Fylkesmannen.

Høring

Søknaden kan leses på denne siden, samt at den legges ut legges til offentlig gjennomsyn hos Hadsel kommune.

Ytterligere opplysninger kan fås ved henvendelse til Fylkesmannen i Nordland, telefon 75 53 15 66. Eventuelle merknader sendes på e-post til fmnopost(at)fylkesmannen.no innen 21. august 2020.

Høringsfrist:
21. august 2020 23.59