Søknad om tillatelse til etablering av anlegg for mellomlagring av masser – Mr Pukk AS – Micheletveien 61 i Oslo

Høringsfrist:
1. august 2020 23.30

Mr Pukk AS søker Fylkesmannen om tillatelse etter forurensningsloven til etablering og drift av et anlegg for drift og mellomlagring av betong, returasfalt og lett forurensede masser på Micheletveien 61 (gbnr 11/69) i Oslo kommune.

Publisert 17.06.2020

Sammendrag av søknaden

Mr Pukk AS har fra 2017 hatt tillatelse fra Fylkesmannen i Oslo og Akershus (nå Fylkesmannen i Oslo og Viken til mottak og mellomlagring av betong og returasfalt på Ulvenveien 91 i Oslo. De er nå i ferd med å flytte sin virksomhet til Micheletveien 61 i bydel Alna. All håndtering av masser vil foregå innendørs i en stor lagerhall med nytt, tett betongdekke. De søker nå om tillatelse for tilsvarende aktiviteter i tillegg til mottak og mellomlagring av lettere forurensede gravemasser. Det vil disponeres et areal på 10.026 m2, og ulike fraksjoner for pukk og jordmasser vil lagres i egne binger. Det vil etableres adskilt avdeling for forurensede masser.

Virksomheten vil tilrettelegge mottak av inntil 50.000 tonn hver av betong og returasfalt per år. Maksimalt volum lagret til enhver tid vil være 150 tonn betong og 300 tonn asfalt. For lettere forurensede gravemasser søkes det om et årlig mottak på 50.000 tonn der maksimalt volum lagret til enhver tid er på 3.000 tonn. Lagringstid for alle typer masser vil være maksimalt 1 måned i påvente av levering til godkjent mottak for videre behandling.

Eiendommen er ikke regulert, men det foreligger en rammetillatelse fra Plan- og Bygningsetaten i Oslo kommune datert den 11.05.2017 som er en midlertidig dispensasjon for en periode på 10 år for utleieren av bygget (Vaktmesterkompaniet AS).

I henhold til forurensningsforskriften § 36-8 blir søknaden fra Mr Pukk AS lagt ut til offentlig gjennomsyn. Søknaden kan leses i menyen til høyre.

Du kan sende innspill eller merknader til søknaden

En eventuell uttalelse til søknaden må sendes til Fylkesmannen innen 01.08.2020. Vi ber om at uttalelser til søknaden gis skriftlig per e-post til fmovpost@fylkesmannen.no, eller per post til Fylkesmannen i Oslo og Viken, Postboks 325, 1502 Moss. Merk uttalelsen med referanse «høringsuttalelse i sak 2019/49872»

Informasjon om videre saksgang

Etter at eventuelle høringsuttalelser har kommet inn til Fylkesmannen i Oslo og Viken, vil de bli forelagt søker til uttalelse, før Fylkesmannen fatter vedtak i saken.