Kommunebesøk i Rennebu

Fylkesmannen i Trøndelag besøker i dag politisk- og administrativ ledelse i Rennebu kommune.

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 20.03.2019

Siden 2018 har Fylkesmannen i Trøndelag jobbet aktivt med å utvikle kommunedialogen i fylket. Dette med hensikt om at kommunedialogen kan gjennomføres på en god og hensiktsmessig måte. Dette gjelder dialogen og besøkene med enkeltkommuner, dialogen med regionråd eller flere kommuner samtidig og felleskonferansene som arrangeres sammen med KS og Trøndelag fylkeskommune.


Nye kommunebesøk

 I fjor besøkte Fylkesmannen samtlige kommuner i Trøndelag. I år er det så langt varslet besøk i Indre Fosen, Levanger, Røyrvik og Rennebu, som vi altså besøker i dag. Videre er målet at samtlige nye kommuner som etableres fra 1.1.2020 skal få besøk i 2019.

-Norske kommuner leverer viktige tjenester til innbyggerne. Samtidig har kommunene en sentral rolle som samfunnsutvikler. Vi er opptatt av at kommunene skal lykkes i sitt arbeid. Derfor er det viktig for oss å ha tett og god dialog med kommunene i hele Trøndelag, sier fylkesmann Frank Jenssen.

Fortsatt utvikling

Siden kommunebesøkene i fjor har Fylkesmannen gjennomført et utviklingsarbeid med å fremstille helhetlige- og samordnede kommunebilder og nytt opplegg for kommunedialogen. Dette blir nå testet ut under de fire planlagte kommunebesøkene våren 2019.


Kommunebildene som blir utarbeidet tar utgangspunkt i kommunenes oppgaver, med hovedvekt på de fagområder der Fylkesmannen har en rolle og oppgave. Bildene vil ha en tall- og tekstdel, samt inneholde en vurdering av en rekke kommunale tjenester og forvaltningsområder.

Fann du det du leitte etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønskjer at vi skal svare deg.