Bergene Holm AS søker om utslippstillatelse på Jordøya i Åmli

Høringsfrist:
8. mars 2024 23.59

Bergene Holm AS avd. Nidåra søker om utslipptillatelse for sitt anlegg på Jordøya i Åmli kommune, med sagbruk, høvleri, lager, forbrenningsanlegg og impregneringsverk. 

Publisert 23.02.2024

Impregneringsverk med døgnkapasitet større enn 75 m3 omfattes av EUs industriutslippsdirektiv, jf. forurensningsforskriften kapittel 36, vedlegg 1 punkt 6.10. For denne typen virksomhet er det utarbeidet felles krav til bruk av beste tilgjengelige teknologi (BAT) for å redusere miljøpåvirkningen i størst mulig grad. Virksomheter som omfattes av IED-kravene skal ha utslippstillatelse fra Statsforvalteren, som er forurensningsmyndighet for denne bransjen. Tillatelsen skal gis etter lov om vern mot forurensninger og om avfall (forurensningsloven) § 11, og omfatter alle utslipp fra virksomheten, herunder utslipp til luft, utslipp til vann og støy. 

I henhold til forurensningsforskriften § 36-5 skal forurensningsmyndigheten sørge for at det gis anledning til å avgi uttalelse før vedtak treffes. Søknaden med vedlegg legges derfor ut til offentlig ettersyn frem til 8. mars 2024. Dokumentene er tilgjengelig til høyre på denne siden.

Eventuelle merknader sendes til Statsforvalteren i Agder, Postboks 504, 4804 Arendal eller til sfagpost@statsforvalteren.no. Merk innspill med saksnummer 2017/451.