14.06.2019

Registrering og utfisking av pukkellaks

Laksefisket er allerede igang både i sjøen og i  vassdrag. I mange elver kan man i år igjen forvente at det dukker opp pukkellaks. Fylkesmannen i Troms og Finnmark ønsker å bidra til at mest mulig av fangstene blir rapportert og kan også bistå grunneiere og fiskeforeninger med å iverksette utfisking.

12.06.2019

Trenger nordnorske kandidater til internasjonal matmesse

Vet du om bedrifter som representerer den beste maten og reiselivet som Nord-Norge har å by på? Fylkesmannen skal samle delegasjonen til Internationale Grüne Woche 2020 i Berlin, en av verdens største forbrukermesser.

11.06.2019

Bjørn felt i Evenes

En hannbjørn ble felt ved Bogen i Evenes kommune tirsdag morgen. Fylkesmannen gav fellingstillatelse etter at sau ble skadet og drept av bjørn i området.

07.06.2019

Dusør for å registrere rovvilt

Registrering av fredet rovvilt er en viktig del av rovviltforvaltningen i Norge. Mye av registreringen gjøres på frivillig basis. Har du sett spor etter, tatt bilde av eller plukket DNA-prøve (hår eller møkk) fra noen av våre store rovdyr i Troms eller Finnmark? Meld ifra til Statens Naturoppsyn. Du kan ha rett til dusør fra Fylkesmannen.

Flere nyheter

Følg oss på sosiale medier