Årsrapport 2022 for Statsforvalteren i Innlandet

Illustrasjonsbilde årsrapport 2022
Illustrasjon årsrapport 2022. Foto: Pixabay.

Statsforvalteren i Innlandet har avgitt årsrapport og årsregnskapet for 2022 er nå revidert av Riksrevisjonen.

Publisert 12.07.2023

Uro i verden preget hele samfunnet i 2022, og også embetet og vår oppdragsløsning i Innlandet. Vi gikk inn i året med utsikter til å sette mer trykk på andre oppgaver enn krisehåndtering, men fra 24. februar ble det nødvendig å ruste samfunnet til å takle følgende av krig i Europa. Både pandemi og krig har store konsekvenser for barn og unge. En av satsingene dette året har derfor vært å etablere Beredskapsrådet for barn og unge.

Vi har gode resultater på de fleste områder, hatt god evne til kontinuitet, lav risiko, og sykefraværet i 2022 har vært rett under 7 %. Overordnet er dette tegn på en generisk frisk organisasjon. En viktig forutsetning har vært våre svært dyktige medarbeidere som har høy faglighet, sterk oppdragslojalitet og evne til omstilling.

Ressursmessig gikk embetet inn i 2022 med et budsjett med et innsparingskrav på 4,8 mill. og forutsetning om at mindreforbruk fra 2021 på ca. 6. mill. ble overført til 2022. Omlegging av beregning og betaling av pensjonspremie, noe økning i NAV-refusjoner samt ekstra prosjektfinansiering, ga et resultat med mindreforbruk på 3,6 mill. kroner.

Her kan du lese:

Årsrapporten og Riksrevisjonens beretning for 2022.