Generell informasjon om tilskuddsordningen til utvikling av de sosiale tjenestene i Nav-kontoret

Formålet med tilskuddsordningen er å stimulere til utvikling av de sosiale tjenester og tiltak i kommunene etter sosialtjenesteloven.

Det overordnete målet med denne tilskuddsordningen er å skape et helthetlig og samordnet tjenestetilbud tilpasset brukernes behov.

Nye søknader

Hvem kan søke: NAV-kontor

Søknadsfrist: 1. februar

Formål og målgruppe

Formålet med tilskuddsordningen er å stimulere til utvikling av sosiale tjenester som er hjemlet i sosialtjenesteloven. Sosialtjenesteloven inngår i kommunens samlede velferdsansvar.

Sosialtjenesteloven har som formål å bedre levekårene for de vanskeligstilte,

  • bidra til sosial og økonomisk trygghet, herunder at den enkelte får mulighet til å leve og bo selvstendig, og fremme overgang til arbeid, sosial inkludering og aktiv deltakelse i samfunnet.
  • bidra til at utsatte barn og unge og deres familier får et helhetlig og samordnet tjenestetilbud
  • bidra til likeverd og likestilling og forebygge sosiale problemer.

Gjennom nye arbeidsmetoder og samarbeidsformer skal kommunens innbyggere oppleve økt kvalitet i tjenestene, og derigjennom bedring i levekår.  

Målgruppen for ordningen er sosialt og økonomisk vanskeligstilte som har behov for sosiale tjenester, og andre som står i fare for å komme i en vanskelig livssituasjon.

Tidsperiode: Tilskudd gis primært for ett år fra oppstartsdato, men det kan gis i inntil tre år til samme tiltak. Det vil si, dersom du får innvilget tilskuddsmidler ved årets ordning (beslutningene tas ila mars hvert år), og kommer først i gang med prosjektet 1. juli, så vil tilskuddsperioden/midlene beregnes påbegynt 1. juli.

Rapportering: Prosjektet skal rapportere på regnskap og status til Statsforvalteren ved overgangen til nytt kalenderår. Frist for status- og regnskapsrapportering er 1.februar påfølgende år. Altså året etter at prosjektet er påbegynt. Rapporteringen skjer digitalt gjennom en lenke som sendes i løpet av januar påfølgende kalenderår til den som er oppgitt som kontaktperson for prosjektet.

Referanse: Statsbudsjettet, Arbeids- og sosialdepartementet kapittel 0621 post 63.

Tilskuddsmidler: Det gis inntil 650 000 kroner per 100 prosent stilling (lønn og sosiale utgifter) og inntil 20 000 kroner per tiltak til kompetanse som trengs spesifikk for dette tiltaket (for eksempel design, evaluering, utvikling og/eller faglig). 

Hvordan søker du?

Hvert år er det utvalgte områder som blir særskilt prioritert. For mer informasjon om hvilke områder dette gjelder i år og søknadsskjemaer, se lenke til årets utlysning i margen.

Det gjøres oppmerksom på at uavhengig av fokusområder gis det ikke tilskudd til

  • kommuner som mottar programfinansiering gjennom 0-24 satsningen og som søker om tiltak til samme målgruppe
  • implementering av ferdig utviklede metoder og arbeidsmåter
  • søknader som kun beskriver kapasitetsøkning i tjenesten

Kontakt Statsforvalteren i Oslo og Viken hvis du har spørsmål til søknadsprosessen eller trenger veiledning med søknaden fmov-sos-navtilskudd@statsforvalteren.no

Videreføringer (og avslutning) av pågående prosjekter og tiltak. Regnskaps- og statusrapportering

Alle som mottar midler gjennom utviklingstilskuddet skal rapportere på året som har gått. Rapporteringen skjer digitalt gjennom en lenke som sendes i løpet av januar påfølgende kalenderår til den som er oppgitt som kontaktperson for prosjektet.  

Det skal rapporteres på fremdrift og måloppnåelse (evt. sluttrapport) og regnskap. Rapportering på regnskap skal vise hva tilskuddsmidlene har blitt brukt til (lønn og evt kompetansemilder dersom prosjektet har mottatt dette).

Bruk oppdaterte tall for året om har gått, da dette blir brukt som utgangspunkt ved en eventuell søknad om videreføring eller som endelig tilbakemelding fra oss dersom prosjektperioden er over.

Kommunen er ansvarlig for at midlene blir brukt i henhold til regelverket for tilskuddsordningen. Det er krav om at prosjektet skal opprette eget koststed.

Frist for status og prosjektregnskapsrapportering: 1. februar

Manglende rapportering innen gitt frist vil medføre avslag på ny søknad jft. Forskrift om tilskudd til utvikling av de sosiale tjenestene i NAV-kontoret, kap. 0621, post 63, §11.

Har du spørsmål til tilskuddsordningen kan de rettes direkte til en av oss, eller sendes til fmov-sos-navtilskudd@statsforvalteren.no

Lykke til med søknader og rapporteringer!

Kontaktpersoner

Kontaktpersoner Oslo

Kontaktpersoner Vest-Viken

Kontaktpersoner Øst-Viken